Repte col·lectiu #DretAlimentació20N (2021)

Amb motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants celebrat el 20 de novembre de 2021 es va proposar a escoles, esplais, famílies i infants el repte #Dretalimentació20N. El repte perseguia diferents objectius: que infants i joves reflexionessin sobre com afecta l’alimentació a la salut de les persones i el planeta; fomentar hàbits saludables de nutrició; promoure els valors de respecte envers la natura, la cura de les persones i la participació ciutadana i prendre consciència que tots els infants del món tenen dret a l’alimentació. Els infants són el motor del canvi, i és per això que durant tota la setmana es van dur a terme diverses activitats de sensibilització que van culminar amb la gran acció col·lectiva del dia 20N. 

Les activitats de sensibilització prèvies van consistir en debatre sobre la importància dels drets dels infants i de celebrar el 20N i crear un gran mural interactiu (físic o virtual) on els infants i les famílies escrivissin o dibuixessin un compromís per ajudar a fomentar l’alimentació saludable i sostenible. 

El 19 i 20 de novembre es va organitzar una gimcana descentralitzada als territoris. La gimcana contenia un seguit de proves com fer un collage sobre l’origen dels aliments d’algunes receptes, el joc de relleus de simular el transport d’una pinya, crear aliments amb papiroflèxia o completar la piràmide de la salut planetària. La gimcana culminava amb representar de manera creativa un lema relacionat amb l’alimentació saludable i sostenible entre totes les persones participants.  

Això es va acompanyar per visibilitat a les xarxes (a través de les accions de famílies i educadors). 

Al repte col·lectiu hi van participar un total de 123 escoles i 37 esplais, i va mobilitzar un total de 25.360 infants i joves. Volem agrair a totes les escoles i esplais que han participat d’aquesta iniciativa. Gràcies per formar part d’aquesta comunitat educativa tan potent!