Hablamos con Carlo Petrini: la experiencia del Slow Food

El passat mes de març presentàvem el primer contingut sobre slow food i avui tenim el plaer de presentar al mateix Carlo Petrini, el qual va venir a visitar l’exposició Menja Actua Impacta de Fundesplai al Prat de Llobregat.

Carlo Petrini prové del petit municipi italià de Bra i formava part d’un grup de gastrònoms que a finals dels anys vuitanta iniciaren el conegut fenomen del Slow Food–que traduït vol dir Menjar lent-, el qual va consolidar-se a Itàlia el 1986 arran de l’obertura del primer McDonald’s a Itàlia. I per a qui s’ho pregunti, sí, encara hi és i es troba a la plaça Espanya de la capital italiana.

Així mateix, adoptaren com a símbol un caragol (imatge adjunta), el qual representa una invitació a viure més tranquil·lament i posant l’atenció en el present. Es tracta doncs d’una filosofia de vida que es contraposa a viure amb ritme accelerat i al consum massiu.

Actualment, Petrini és conegut com el fundador d’aquest moviment internacional, el qual ha esdevingut molt rellevant, perquè compta amb la presència en més de 160 països i amb publicacions, ensenyament universitari propi i reconeixements per a Petrini, com al 2012 el Premi Nacional de la Pau o essent al 2016 Ambaixador Especial de la FAO a Europa.

ENTREVISTA CARLO PETRINI